Hit enter to search or ESC to close

Het crematorium

Het Crematorium “De Witte Bomen” wordt beheerd door IDETA, in samenwerking met de Interommunale WESTLEDE (Lochristi) en biedt een humaan en kwalitatief antwoord op de behoefte aan crematoria bij de bevolking in Picardisch Wallonië en Oost-Vlaanderen. Het werd ontworpen rond waarden als algemeen belang, ethiek en respect voor het milieu.

De infrastructuur is operationeel sinds 2010 en er werd in het bijzonder aandacht geschonken aan de architecturale kwaliteit en de integratie in het landschap, alsook de kwaliteit van de voorgestelde begeleiding, waardoor families het verlies in alle rust kunnen verwerken. Het crematorium ‘De Witte Bomen’ verwelkomt de families en organiseert ceremonies zowel in het Frans als in het Nederlands.

Het crematorium telt drie plechtigheidszalen, een cafetaria en een begraafplaats van drie hectaren, verdeeld in een strooiweide en columbarium.

In de afgelopen jaren is crematie uitgegroeid tot de meest voorkomende keuze onder de Belgische bevolking, het heeft zelfs de traditionele begrafenis verdrongen. De Witte Bomen is het enige crematorium in Picardisch Wallonië en ziet dat het aantal crematies in continue groei is sinds de oprichting. Dit bevestigt de algemene trend in België die mede te danken is aan de verbetering van het aanbod crematoria en de wijziging van de mentaliteit.

Het team

Ilse Buyens
Ilse Buyens

Séverine Hocine
Séverine Hocine

Didier Declercq
Didier Declercq

Carine Denachtegael
Carine Denachtegael

Joëlle Spelte
Joëlle Spelte

Justine Dogimont
Justine Dogimont

Ludovic Wagon
Ludovic Wagon