Hit enter to search or ESC to close

De begraafplaats

Hoewel verstrooiing voor heel wat mensen de natuurlijke manier van doen kan lijken, zullen andere mensen de behoefte voelen om een plek te hebben waar ze de overledene kunnen herinneren en eren.

De begraafplaats die grenst aan het Crematorium “De Witte Bomen” biedt de mogelijkheid om rituelen te organiseren die doen terugdenken aan de levens die er worden gevierd.  Het biedt verschillende bestemmingen voor de assen van de overledene, met het oog op een herinnering en terugkeer naar de aarde.

Verstrooiing op de strooiweide

De strooiweide is specifiek voorzien voor de verstrooiing van assen. Aan de rand staan stenen waarop de namen van de overledenen kunnen worden geplaatst indien hun naasten dat wensen.

Het columbarium en urnenkelder

De columbariums van het Crematorium De Witte Bomen staan op de grond en ze kunnen plaats bieden aan een tot vier urnen. De urnenkelder is een kleine ruimte onder de grond waar ook één tot vier urnen in geplaatst kunnen worden.

Het gebruik van het columbarium en de urnenkelder is onderworpen aan hetzelfde principe als de concessies voor een klassieke grafkelder op een begraafplaats.

Begraven in een bioafbreekbare urne

Op de begraafplaats van het Crematorium, vindt u verschillende bomen die specifiek werden gekozen voor hun symboliek.  Aan de voet van deze bomen kan een bioafbreekbare urne worden begraven. Deze urnen zullen langzaam worden afgebroken en de assen zachtjes loslaten, waardoor ze kunnen worden opgenomen in de grond.

De familie kan ervoor kiezen om de naam van de overledene op een herdenkplaatje te laten graveren en dit op de grond naast de boom te plaatsen.

De waterurne

Water is wereldwijd aanwezig in verschillende rituelen. Het is een symbool voor vernieuwing en het leven. Het zuivert zowel het leven van de overledene als dat van de personen die achterblijven op aarde.

De begraafplaats beschikt over twee bronzen waterurnen. Deze urnen met vernuftigd ontwerp bevatten de assen van de overledene en zorgen ervoor dat ze de aarde zachtjes kunnen binnendringen dankzij het water dat op de urne wordt gegoten tijdens de plechtigheid.

In overeenstemming met de wet, kunnen naasten van de eerste graad een ashouder krijgen waarin een symbolisch gedeelte van de assen van de overledene zit.